איך לעבור בנק בצורה יעילה? מדריך חשוב לכל צרכן ולקוח

לשתף: קישור פייסבוק טלגרם וואטסאפ אימייל לינקדאין טוויטר פינטרסט

אם אתם לא מרוצים מהבנק שלכם או מהתנאים, אתם יכולים להעביר את הפעילות שלכם – מדריך על איך לעבור בנק. החוק בישראל מאפשר לכל לקוח להעביר חשבון בין בנקים.

רוצים לדעת איך עושים זאת? הכתבה הזו בשבילכם!

העברת חשבון בנק – על מה ולמה

אנחנו נוטים להחליף מהר את כל הספקים שלנו כאשר איננו מרוצים מהם: בין אם מדובר על ספק האינטרנט, חברת הסלולר, חנויות באינטרנט, רשתות שיווק ואפילו את חברת הביטוח שלנו. אבל האם זה ככה גם בבנקים וחברות האשראי? לא ממש.

הבנק הוא יותר מספק, הוא מרכז את כל הפעילות הפיננסית שלנו ויודע עלינו יותר ממש שאנחנו יודעים על עצמנו. החיבור האינטימי הזה, בשילוב של קשיי מעבר בין בנקים בשל תהליך מורכב ואיטי – מונע מאיתנו לעבור בין בנקים. גם לחוב הפיננסי של לקוחות כלפי הבנקים משחק תפקיד חשוב במעבר – אך לרוב לדבר זה יש פתרונות.

כאשר הבנק מחליט על העלאת דמי ניהול, עמלות, ריביות או כל סוג אחר, אותם לקוחות נותרים לקוחות שבויים ומשלמים את מה שהבנק אומר. אבל, זה לא נכון. כאשר יש תנאים טובים יותר בבנקים אחרים, כדאי לשקול זאת ולא לדאוג מכל המעבר.

החוקים בישראל מאפשרים לכל אחד לעבור בנק, כלומר להעביר את כל הפעילות הבנקאית לבנק אחר והכל בצורה סבירה למדי. הבנק החדש עושה את רוב העבודה והפעילות המסובכת, ולכן קל יותר לצרכן.

לעבור בנק – למי זה מתאים?

כל יחיד, תאגיד או שותף בחשבון בנק, יכול לעבור לבנק אחר אם נמצא כי התנאים שם טובים יותר.

יש כמה מגבלות כמובן: כאשר חשבון הבנק מורכב הן מבחינת אופן החשבון והן מבחינה משפטית, ייתכן כי הלקוח יידרש לבצע הליכים נוספים ובין היתר אישורים והסכמים כדי להעביר את הפעילות.

מה כדאי לעשות לפני שעוברים בנק?

אם קיבלתם תנאים טובים בבנק אחר ואתם שוקלים לעבור, כדאי מאוד לבצע את הפעולות הבאות:

  • בקשו תעודת זהות בנקאית – פנו אל הבנק שלכם ובקשו ממנו תעודת זהות בנקאית, זהו מסמך שכולל את כל המידע הפיננסי של חשבון הבנק שלכם ולרבות פקדונות, הלוואות, מסגרות אשראי, ריביות ועמלות ועוד. המסמך הזה עוזר לבנקים אחרים.
  • המתקחו על התנאים הבנק הנוכחי – כדאי שתפנו אל סניף הבנק שלכם ולהתמקח על ההטבות בדומה לבנק החדש. כן.. ממש כמו שאתם מתמחקים בעניין מחירים של ספקים אחרים. לעיתים שיחה כזו יכולה לפתור זאת ולא יהיה צורך לעבור בנק.
  • פנו לכמה בנקים והשוו מחירים – פנו לכמה בנקים במקביל וקבלו מכולם הצעות לניהול החשבון. למשל הטבה בעמלות, ריבית גבוהה על הפיקדון, מוצרי חיסכון מתקדמים, מסגרות אשראי וכרטיסי אשראי ועוד.
  • בדקו את זמינות השירותים – בדקו איך ניתן לקבל את השירותים השונים, האם דרך האתר או האפליקציה, דרך סניף הבנק (וגם איפה הוא נמצא), מוקד טלפוני, בנקאי אישי ועוד.

במידה והחלטתם כי התנאים בבנק החדש עדיפים, אפשר להתחיל את תהליך הניוד.

איך עוברים בנק שלב אחר שלב?

כדי לעבור בנק, עליכם לגשת אל הבנק החדש ולחתום על התנאים בפתיחת החשבון או תנאים אחרים אם החשבון קיים.

לאחר מכן, עליכם להזמין את כל אמצעי התשלום כדי שתוכלו לשלם עבור ההוצאות השוטפות והאחרות כמו שנהגתם בחשבון הישן – כמו למשל הזמנת צ'קים וכרטיסי אשראי, הוראות קבע והרשאות שונות. כמובן שכדאי לכם לבקש הרשאה מלאה לביצוע פעולות באתר האינטרנט, באפליקציה או דרך ערוצים אחרים.

לאחר מכן, תוכלו לפנות אל הבנק הישן שלכם ולהגיש בקשה להעברת הפעילות לחשבון הבנק החדש. אם אתם רוצים לחסוך את כל הטרדה, תוכלו לבקש מהבנק החדש לבצע את כל הפעולות בשמכם על מנת להעביר את הפעילות הפיננסית מחשבון הבנק הישן לחשבון בבנק החדש.

בכל מקרה, הטופס שאחראי על העברת הפעילות כולל את כל המידע לגבי החשבון הישן, החשבון החדש, של הלקוח בחשבונות אלו ואת המוצרים והשירותים שיש להעביר לחשבון החדש.

מה לעשות לאחר שאתם עוברים בנק?

עם המעבר בין בנקים, יש לקבוע מה לעשות עם החשבון הישן, לסגור אותו או להשאיר, אם נותרה בו פעילות כלשהי כמו למשל פקדונות או ניירות ערך. במידה ויש נכסים או התחייבויות שונות, צריך להורות לבנק מה לעשות איתם במועד הפירעון.

זה הזמן לידע את הספקים השונים ולהלחיף את הצ'קים, משום שהפקדת צ'ק כזה עשוייה להיחשב במניין צ'קים ללא כיסוי. כמו כן, צריך להחזיר את אמצעי התשלום בבנק הישן אל הבנק (כמו פנקסי צ'קים, כרטיסי אשראי וכד'). בנוסף, כדטי לבטל את כל ההוראות בבנק הישן ולטפל בענייני ההתחייבויות במידה וקיימות.

הבנק החדש והבנק הישן צריכים ליידע את הספקים האחרים בעניין העברת החשבון ובין היתר לגבי אלו של הוראת קבע. בעניין כרטיסי אשראי, המנפיק צריך לייעד את הספקים בעסקאות נמשכות.

בעניין זיכויים ואחרים – הלקוח צריך ליידע את הספקים. למשל משכורת ממעסיק, קצבה מביטוח לאומי וכן הלאה.

כמה עולה לעבור בנק?

סך העמלות שהבנק יכול לגבות על מעבר לחשבון אחר הוא עד 40 ₪. למעט עמלות אחרות כמו עמלת פרעון מוקדם, הוצאות צד שלישי וכד'.

העברת פעילות בכרטיס אשראי גם כן מוגבלת עד תקרה של 40 ₪ נוספים.

מעבר בלחיצת כפתור דרך האינטרנט

החל משנת 2021 ניתן להעביר חשבון בנק באופן מקוון באינטרנט והכל לכל היותר תוך 7 ימי עסקים. הפעולה מתבצעת דרך האינטרנט והיא תקפה לגבי כל חשבונות עובר ושב ולמעט מקרים מיוחדים כמו חשבון נאמנות, חשבון נפטרים, חשבון של פושט רגל או מי שבעיכוב הליכים וכד'.

המעבר הוא ללא תשלום נוסף ללקוח והבנק הקולט עושה את רוב העבודה, לרבות הודעה אל הבנק המקורי בעניין מעבר החשבון ויידוע הספקים.

    קבל/י הצעת מחיר ממומחה כעת!

    לשתף: קישור פייסבוק טלגרם וואטסאפ אימייל לינקדאין טוויטר פינטרסט