עמלות פירעון מוקדם של משכנתא – אילו יש ואיך זה עובד?

לשתף: קישור פייסבוק טלגרם וואטסאפ אימייל לינקדאין טוויטר פינטרסט

רוצים לפרוע את המשכנתה שלכם לפני הזמן? אתם חייבים להכיר ולדעת כי קיימות עמלות פירעון מוקדם של משכנתא, שלעיתים לא נעימות. בסך הכל יש 5 עמלות פירעון מוקדם.

הנה כל המידע בנושא.

מהן עמלות פירעון מוקדם למשכנתא?

כאשר לווה שיש לו משכנתא (הלוואה לדיור) מעוניין להחזיר את המשכנתה שלו לפני הזמן ככתוב בתנאי ההלוואה – כולה או חלקה – הוא עשוי להידרש לשלם עמלות פירעון מוקדם.

כלומר, פירעון מוקדם יכול להיות:

  • חלקי – כאשר מחזירים סכום כסף מסויים וחלקי מסך ההלוואה.
  • מלא – כאשר מחזירים סכום כסף על סך כל סכום ההלוואה.

זה קורה כמובן שמנסים להחזירם את המשכנתא או חלקה, לפני הזמן הנקוב בתנאי ההלוואה. למשל אם החזרתם היום כאשר ההלוואה מסתיימת בעוד 10 שנים.

במקרה כזה, הבנק לא מרוויח את הריביות העתידיות, ויש לו הוצאות מסויימים הכרוכות בביצוע הפירעון. אז הוא זכאי, לפי החוק, לקבל לידו עמלות פירעון שמפצות אותו על זה.

מי חייב לשלם את העמלות?

רק אם אתם מעוניינים להחזיר ומבקשים להחזיר בפועל סכום חלקי או מלא מסך ההלוואה, אז אתם חייבים לשלם את העמלות. נ.ב. אם אתם עושים מחזור משכנתא – אז גם במקרה הזה.

אבל, הבנק לא יכול לקבל עמלה על חלק מהמשכנתא שניתנה על ידי סיוע דרך משרד הבינוי והשיכון.

רשימת עמלות פירעון מוקדם

הנה כל העמלות בפירעון מוקדם שחייבים לשלם:

  1. עמלה תפעולית – עבור ביצוע הפעולה התפעולית של הבנק בביצוע הפירעון. עלותה היא 60 ש"ח.
  2. עמלה אי הודעה מוקדמת – כאשר הלווה לא נתן התראה מוקדמת, כלומר מסר התראה עד 10 ימים מתאריך הפירעון. עלותה היא 10% מהסכום הנפרע.
  3. עמלת הפרשי ריבית (קנס משכנתא) – עמלה לפיצוי על סך הריבית שהבנק לא היה זכאי להרוויח על סכום הפירעון – אם שיעור הריבית הממוצעת נמוכה משיעור הריבית התקופתית. עלותה היא מורכבת מהריביות וסכום הפירעון.
  4. עמלת מדד המחירים – עמלה לפיצוי סכומים שלא הוצמדו למדד על הלוואה צמודה למדד, אם הפירעון נעשה בימים 1-15 בחודש מסויים. עלותה 50% מהשינוי במדד בשנה האחרונה.
  5. עלות שער חליפין – עמלה לפיצוי סכומים שלא הוצמדו לשער חליפין על הלוואה צמודה לשער חליפין, אם הפירעון הוא עד 2 ימי עסקים לפני מועד הביצוע. עלותה לפי הפרשי השער בימי עסקים אלו.

מה עוד חשוב לדעת?

  • הבנק הוא אינו חייב לגבות את העמלות, אלא רשאי. לכן, אפשר לבקש להקטין אותן.
  • עמלות לא חלות על חלק מהמשכנתא שהיא מסובסדת.

    קבל/י הצעת מחיר ממומחה כעת!

    לשתף: קישור פייסבוק טלגרם וואטסאפ אימייל לינקדאין טוויטר פינטרסט