השקעות אלטרנטיביות – מה זה ולמי הן מתאימות?

לשתף: קישור פייסבוק טלגרם וואטסאפ אימייל לינקדאין טוויטר פינטרסט

הריבית בבנק לא מספיקה? התשואה בשוק ההון לא גבוהה? תחום חזק שכדאי להכיר זהו השקעות אלטרנטיביות בישראל ובחו"ל. מדובר על סוגי השקעות חלופיות לאפיקים הקיימים כיום.

אז איך עושים זאת? הנה הכל.

מה זה השקעות אלטרנטיביות?

מי שחוסך בפיקדון בנקאי, חוסך בקופת גמל להשקעה או לחיסכון, או משקיע בקרנות נאמנות, לא בהכרח מכיר את המונח השקעה אלטנרטיבית אך זה לא מסובך. בעיקרון השקעות אלטרנטיביות הן כל אותן השקעות שנעשות מעבר לשוק ההון והבורסה ולרוב הן השקעות לא סחירות.

במילים אחרות, במקום השקעה באפיקים כמו מניות, אגרות חוב, תעודות סל או אפילו קרנות נאמנות רבות, אזי משקיעים במוצרי השקעה אחרים שהם לא סחירים. אפשר לומר כי השקעה אלטנרטיבית מתאימה למי שסבור כי הכסף שלו לא משיג מספיק תשואה הוגנת בשוק ההון.

אג"ח היא השקעה סולידית ומצד אחד לא מביאה תשואה מספיקה ומנגד השקעה במניות היא גם מסוכנת יותר ולעיתים בגלל המחזוריות בשוק ההון ובעקבות משברים כלכליים או משבר בחברה, המניות יכולות לרדת – מה שעשוי למחוק את הרווחים במקרה הטוב או את ההשקעה כולה במקרה רע.

השקעה אלטנרטיבית מתאימה גם למקרה של פיזור סיכונים, כך אפשר להשקיע בכמה סוגי נכסים שונים ולהקטין את התלות בהשקעה מסוג מסויים. כלומר, למנוע מצב של לשים את כל הביצים בסל אחד.

למי מתאים השקעות אלטרנטיביות?

כל אחד שמעוניין להשיג תשואה עודפת או טובה יותר, יכול למעשה להשקיע בהשקעות אלו. עם זאת, במקרה שמדובר על השקעות שחלות בהתאם לחוקי ניירות ערך, אז יש כמה מגבלות ובין היתר בגלל הצורך בפרסום תשקיף.

למעשה, כל אדם פרטי שאינו משקיע מקצועי יכול להשקיע בכל ההשקעות האלטרנטיביות, למעט אלו שחייבים בתשקיף כמו למשל השקעה בסטראטאפים תמורת הון מניות. במקרה כזה, כמות המשקיעים שהחברה רשאית לגייס מוגבלת עד ל-35 ניצעים.

סוגי השקעות אלטרנטיביות

אתר הכסף שלי מציג לכן את כל הסוגים המעניינים ביותר:

  • קרן גידור – קרן השקעות שמובילים השקעות במוצרים ואפיקי השקעה שונים תוך כדי ניצול אסטרטגיות כדי להרוויח בכל מצב שוק.
  • קרן השקעות פרטית – קרן שמטרתה להשקיע בגופים וחברות מעולות כדי להביא תשואה עודפת למשקיעים.
  • נדל"ן מניב – כאשר משקיעים בנכסי נדל"ן ומקבלים דיבידנדים חודשיים שהם דמי שכירות.
  • מטבעות וירטואליים – ביטקוין ומטבעות דיגיטליים אחרים וכן אסימונים דיגיטליים שמונפקים על ידי חברות שיוצאות לגיוס של ICO.
  • סחורות ומטבעות חוץ – השקעה במוצרים מעניינים כמו יהלומים, נחושת, זהב, כסף ועוד.
  • הלוואות חברתיות – יש אתרים שונים שבהם ניתנות הלוואות בין אנשים. ניתן להשקיע כסף או להלוות למלווים מסויימים ובכך לקבל ריבית גבוהה יותר מהבנק.
  • השקעות המונים – ניתן להשקיע באמצעות מערכות מתקדמות ולהיות בעל מניות בחברות סטארטאפ שונות שמהוות יעד אטרקטיבי לרווחים גבוהים משמעותית, אך גם סיכון גבוה יותר.

    קבל/י הצעת מחיר ממומחה כעת!

    לשתף: קישור פייסבוק טלגרם וואטסאפ אימייל לינקדאין טוויטר פינטרסט